Adventi adománygyűjtések

Egyházközségünk az idei évben is csatlakozik a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő kampányaihoz.  A Szeretetdobozba szánt legalább fél éves szavatossági idejű tartós élelmiszer és egyéb adományokat, illetve a Nyilas Misi Pakkokat december 13. péntekig várjuk a Balatonfüredi Református Általános Iskola portáján tanítási időben, illetve istentiszteleti alkalmaink előtt és után a Lelkészi Hivatalban is.

A Nyilas Misi Pakk akcióban azt kérjük, hogy egy cipősdobozt, vagy hasonló méretű dobozt, töltsön meg olyan ajándékkal, aminek gyermeke is örülne. (Játékok, könyvek, készségfejlesztők, füzetek, színesceruzák, stb) Fontos, hogy romlandó dolgok (pl.: gyümölcs) ne legyenek a dobozban, illetve a dobozra írja rá, hogy hány éves gyermeknek, illetve fiúnak vagy lánynak készült-e a csomag. Külön köszönjük, ha be is csomagolja, de ezt kérjük úgy tegye, hogy a doboz nyitható maradjon.

A Szeretetdoboz gyűjtésében elsősorban tartós élelmiszert gyűjtünk, legalább még féléves eltarthatósággal. Ebbe a gyűjtésbe bekapcsolódhat akár úgy, hogy megtölt egy egész dobozt tartós élelmiszerrel, esetleg tisztálkodási, illetve tisztítószerekkel. Ha nem kíván egy egész dobozt megtölteni, hozzávalókkal is segíthet. Dobozokat a Református Iskolában, illetve a Lelkészi Hivatalban is kérhet, 40 db áll még rendelkezésre.

Mi kerüljön egy ilyen dobozba? Alapvető tartós élelmiszerek: liszt, olaj, cukor, konzervek, kakaó, tea, kávé, fűszerek, rizs, tésztafélék, keksz, némi édesség, gyári csomagolású lekvár és befőtt, stb. Továbbá tisztálkodószerek, mosószer, öblítő. Sőt akár bébitápszer, gyermek és felnőtt pelenka, egyéb higiénés termékek. Diabetikus, gluténmentes, laktózmentes élelmiszerek.

Segítségét ezúton is hálásan köszönjük!