Temető

Kedves Látogatónk!

Jó reménység szerint ezen az oldalon a Balatonfüredi Református Egyházközség használatban lévő temetőjének sírhelynyilvántartását találhatja majd az adott sírhely minden szükséges adatával.

Jelenleg az ehhez kapcsolódó adatbázis előkészítésén munkálkodunk. Szíves türelmét ezúton is köszönjük.

A sírhelyekkel kapcsolatban addig is a Lelkészi Hivatal elérhetőségein kaphat információt különös tekintettel az alábbiakra:

A Balatonfüredi Református Egyházközség Presbitériuma felülvizsgálta a temetőben lévő sírhelyek megváltásának helyzetét, amely kapcsán a lejárt sírok megjelölését kezdeményezte.

Kérjük, amennyiben az Ön által gondozott síron erre utaló jelzést talál, vagy bizonytalan a sírhely megváltása ügyében, keresse fel a Lelkészi Hivatalt! Személyesen: Óvoda u. 1. Telefonon: 06-87/342-795 Elektronikus levélben: bfuredireformatus@gmail.com

A sírhelyek újraváltásának díja 25 évre, egyes sírhely esetében 25.000,- Ft, kettes sírhely esetében 40.000,- Ft. A befizetéshez szükséges adatokat a Lelkészi Hivatal tudja megadni (sírszám) – enélkül a befizetést nem tudjuk a sírhoz rendelni.

Kérdése, észrevétele esetén szívesen állunk rendelkezésére.

Pár általános információ az elmúlt napokban felmerült kérdések alapján:

– a lejárt sírok feletti rendelkezési jog azt illeti meg, aki a sírhely megváltását rendezte.

– a lejárt sírok feletti rendelkezési jog nem szűnik meg azonnal a sírhelyváltás lejártával, de ha senki sem jelentkezik többszöri jelzés ellenére sem, végül a sírhely felszámolásra kerülhet – ez azonban egy többéves folyamat, amelyben a mostani jelzést (2019. október) tekintjük az első lépésnek

– a sírhelyváltásból befolyt összeg a temetővel kapcsolatos kiadások fedezetét biztosítja

– fizetési haladék, részletfizetési lehetőség kérhető a Lelkészi Hivatal elérhetőségein

– tévedésünk esetén szíves megértését kérjük